Nová generace Acer s3

Když se mi do ruky dostala nová generace ultrabooku acer s3, tak jsem přemýšlel na koho to může cílit. Patří sice mezi nejlevnější ultrabooky na trhu, ale hned po prvních pár minutách používání je jasné, kde výrobce nejvíc ušetřil. Nízkou cenu odnesly komponenty. Z pohledu designu vypadá Acer S3 vcelku schopně. Příznivci leštěného hliníku asi nebudou vzrušeně vzdychat, ale jednoduchost a čistý design je u Aceru téměř překvapující. Horší je již zmíněná kvalita zpracování. Klávesnice je menší, než u konkurence touchpad není příliš citlivý, výdrž baterie spadá při kancelářské práci i pod pět hodin a celkově ultrabook vyvolává přinejmenším pochybnosti, v jakém stavu bude po roce používání.

Má tedy ACER S3 vůbec cenu kupovat? A existuje něco, na co se tento ultrabook hodí? Překvapivě ano. Acer má velmi dobrý výpočetní a grafický výkon. Na výkonu se tedy evidentně nešetřilo a daň si tato vlastnost vybírá právě u výdrže baterie. Můžete na něm hrát i moderní hry, pokud nepotřebujete nějaké extra vysoké rozlišení.

Pokud hledáte výkonný stroj, kvalitní zpracování a dlouhou výdrž baterie, tak je Acer s3 bohužel jen kompromisem. Jeho výhody však oceníte v případě, že potřebujete primárně nějaký výkonný stroj do kanceláře. K tomuto ultrabooku stačí připojit myš, klávesnici a externí monitor a najednou vás podprůměrný touchpad, klávesnice a display přestanou trápit. Z outsidera se tak rázem stane silný pracovní nástroj. Příležitostně ho pak můžete nosit na schůzky nebo pracovat mimo kancelář. Budete tak mít všechna data na jednom přístroji a odpadne vám otravná synchronizace mezi více počítači.

Elegantní vzhled při pracovních cestách, vysoký výkon po připojení do zásuvky a nízká cena tvoří překvapivě silnou kombinaci pro domácí kancelář pro podnikatele nebo pro studenty, kteří moc do školy nechodí. Jedinou nevýhodou zůstávají pochybnosti o kvalitě komponent a o trvanlivosti ultrabooku jako takového. Nečekejte, že vám tento stroj vydrží tři roky. Ale vzhledem k obrovskému tlaku trhu na rozvoj segmentu ultrabooků je ACER s3 nové generace ideální stroj pro uživatele, kteří potřebují něco lehkého a výkonného a konkurenční výrobky je nenadchli. Zároveň se hodí pro lidi, kteří očekávají, že se na trhu objeví něco výrazně lepšího, než stávající ultrabooky a nechtějí utrácet 30 tisíc za dražší modely.

Tak jak se mi Asus Zenbook na začátku líbil a na konci mi přišel takový nějaký divný, tak se Acer choval úplně obráceně. Na první pohled nic moc, ale na druhý jsem v něm našel překvapivě silnou logiku.

V ČR můžete ACER s3 koupit samozřejmě na internetu. Jinak doporučuji se na něj jít nejdřív podívat a vyzkoušet si zároveň další modely. Slušný výběr ultrabooků mají například v Datartu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup