Léčivé dary přírody ve Františkových Lázních

Ve Františkových Lázních jsou k léčebným lázeňským účelům využívány minerální prameny, slatina a oxid uhličitý.

 

Zejména místní minerální vody a slatina stály za vznikem lázní a samotného města Františkovy Lázně. O blahodárném vlivu slatiny a minerální vody na lidské tělo věděli již lidé ve středověku.

V současné době přesné rozbory všech místních minerálních pramenů určují jejich složení a podle tohoto složení nejvhodnější použití pro léčebné účely. Mnohé prameny ve Františkových Lázních se využívají pouze na koupele a některé i pro pitnou léčebnou kúru.

Slatina ve Františkových Lázních je sirnoželezitá tmavě hnědé barvy s charakteristickým zápachem. Využívá se pro slatinné koupele a zábaly. Léčivé účinky má nejen složení slatiny, ale také schopnost slatiny akumulovat a dlouho držet teplo. Právě schopnost akumulace tepla se využívá k rovnoměrnému a šetrnému prohřátí organismu, které způsobuje zlepšení prokrvení tkání, uvolnění napětí ve svalech a tlumení bolesti. Slatina navíc působí protizánětlivě a antibakteriálně.

K lázeňským účelům se ve Františkových Lázních využívá i přírodní oxid uhličitý. Oxid uhličitý se vstřebává kůží, zvyšuje její prokrvení a působí příznivě na činnost ledvin a srdce.

Lázeňství ve Františkových Lázních se traduje již od konce 18. století. Současné znalosti a moderní technologie umožňují maximální využití místních přírodních léčivých zdrojů. To vše s rozvojem medicíny a vědomostech o lidském těle pomáhá při léčení řady nemocí.

Léčivé účinky a blahodárný vliv na lidský organismus ve Františkových Lázních má určitě také zdravé místní ovzduší a klidná atmosféra lázeňského městečka.

Mnoho lidí navštěvuje Františkovy Lázně nejen za účelem lázeňského léčení, ale i k načerpání energie, relaxaci a oproštění se od stresu.

Ideálním místem k pobytu ve Františkových Lázních je Lázeňský hotel Pyramida, který nabízí kompletní lázeňské, wellness a relaxační služby v moderní prostředí nového hotelu.

 

http://www.hotel-pyramida.cz/prirodni-lecive-zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup