Kvalitní interiérové dveře

V dnešní uspěchané době je velice těžké se zorientovat na trhu a ve světě interiérových dveří. Evropský trh je dost přesycen tímto sortimentem. Na druhou stranu kvalitních dveří není nikdy dost, alespoň to pomůže zdravé konkurenci v tomto oboru. Tímto článkem bych Vám chtěl tuto cestu výběru trochu usnadnit a podělit se s Vámi o své dvacetileté zkušenosti v oboru interiérové dveře. Za dobu dvaceti let naše firma vyrobila na tisíce kusů interiérových dveří. Každou zakázkou jsme se stále zdokonalovali v technologické výrobě a designu.

Kazetove-dvere.cz - dveře
Dveře

Interiérové dveře rozlišujeme podle technologické výroby zpracování a použitých materiálů. Nejlevnější variantou interiérových dveří – jsou tzv. foliované dveře. Interiérové dveře se skládají z pevného rámu po celém obvodě, který je složen z MDF materiálů (MDF materiál, lisované piliny). Jádro těchto interiérových dveří je vyplněno, papírovou voštinou, která je levnější variantou výplně, je to odlehčená, dutinková, dřevotřísková deska, která má výhody o proti MDF výplni, že je zvukově daleko odolnější a dveře jsou o hodně pevnější proti prohybu. Interiérové dveře se dají potáhnout širokou škálou folií v dekórech imitace dřeva. Fólie dále rozlišujeme dle úrovní: papírová, CPL, grego.

Kazetove-dvere.cz - dveře
Dveře

Papírová folie je na pohmat jako kvalitní voskovaný papír (pro nenáročné zákazníky) CPL folie je velice odolná proti mechanickému poškození interiérových dveří, ale na druhou stranu nemá tak pěkný vzhled jako papírová folie(působí na pohmat jako hladká umělá hmota) a na rozdíl od papírové folie je daleko dražší. Další s folii na interiérové dveře je folie GREGO ta se mi jeví po osobních zkušenostech jako zlatá střední cesta ve foliích na interiérové dveře. Relativně dobře odolává mechanickému poškození a ze všech folii vypadá opravdu velmi věrohodně jako opravdový masiv. Cena se pohybuje někde mezi papírovou a CPL folií.

Interiérové dveře v grego folií jsou technologicky tvořeny ze 100% z MDF materiálů. Interiérové dveře ve folii GREGO od firmy ERKADO, DRE, VERTE, POORTA DOORS, INTENSO jsou omezeny ve výběru designu interiérových dveří. Ve folii CPL se dnes běžně vyrábí ve většině všechny modely interiérových dveří. Další cenovou skupinu tvoří interiérové dveře z technologickým názvem dýhované dveře. Dýhované dveře se dají zhotovit podle zadaných kritérií samotného zákazníka.

Interiérové dveře dýhované mají po celém svém obvodě rámovou konstrukci z masivního dřeva (ve většině případů se používá smrkové dřevo třetí jakosti). Výplň dveří je tvořena také z papírové voštiny nebo za příplatek z odlehčené dutinkové dřevotřískové desky. Všechny pohledové strany dveří jsou zadýhované přírodní dýhou o tl. 0.6 mm, někdy se používá tl. dýhy 1.0 mm a to v případě , že na dveřích jsou použity masivní nákližky z důvodu většího sesychání než mrtvé materiály. (aby dýha nepraskala). Přírodní dýhy lze na interiérové dveře použít z nepřeberného množství přírodních dýh. Povrchová úprava dýhovaných dveří: dýhované dveře se dají namořit do požadovaného odstínu tak , aby ladily s interiérem. Jako vrchní lak používáme transparentní dvousložkový polyuretanový lak zn Icla který je velmi odolný proti mechanickému opotřebování.

Kazetove-dvere.cz - dveře
Dveře

Nejhodnotnější a na samotnou výrobu nejnáročnější typ interiérových dveří se technologicky nazývají dřevěné dveře interiérové. Tyto dveře naše firma www.kazetove-dvere.cz vyrábí přes 20let a je to naše specializace. Dřevěné dveře interiérové se skládají po celém svém obvodě z masivního rámu. Výplň dřevěných interiérových dveří je také tvořena z dřevěných kazet z masivu. Zárubeň na dřevěné dveře interiérové je tvořena převážně také celá z masivu, ale ve většině případů se používá dýhovaná zárubeň (důvodem je snížení ceny interiérových dveří ). Samozřejmě , že obvodové lišty kolem zárubně jsou zhotoveny z masivu, ale zase je to o konkrétní konzultaci s koncovým zákazníkem, zejména pokud se jedná o snížení ceny. V neposlední řadě je také velice důležitá odborná montáž, aby dveře byly správně namontovány, seřízeny a plnily funkčnost bezproblémově po spoustu let.

Dveře

Dřevěné dveře interiérové jsou osazeny třemi panty seříditelnými ve třech osách. Standardně je dřevěná zárubeň dodávaná z gumovým těsněním po svém obvodě. Díky gumovému těsnění dveře dobře tlumí hluk a pěkně zavírají. Na dřevěné dveře interiérové jsou při výrobě použita voděodolná disperzní lepidla, tudíž se zákazník nemusí obávat, že by se např. dveře do koupelny mohly po čase rozklížit. Dřevěné dveře interiérové lze u naší firmy www.kazetove-dvere.cz také zhotovit dle osobního návrhu. Dřevěné dveře interiérové lze také namořit do požadovaného odstínu, aby dveře ladily s celkovým designem interiéru. Používaná mořidla italského výrobce zn: Icla.

Povrchová úprava 3x transparentní dvousložkový polyuretanový lak také zn: Icla který stavěn na nádherný vzhled povrchu a v neposlední řadě na velikou mechanickou odolnost proti poškození dřevěných dveří interiérových. Dřevěné dveře interiérové se zhotovují z různých masivních materiálů, naše firma nabízí materiály dub, buk, borovice, smrk.

Dřevěné dveře interiérové se vyznačují svou překrásnou a nenapodobitelnou strukturou a kresbou dřeva. Interiérové dveře jsou určeny opravdu pro náročného zákazníka a pro člověka, který dává přednost přírodním materiálům. Každý zhotovený kus dřevěných dveří interiérových v Naši firmě je originálem a jedinečným kouskem na celý život. Dřevěné dveře interiérové mají tu výhodu, oproti ostatním technologickým modelům, že se jedná o dveře s životností padesát a více let a zachovávají si svou ojedinělou krásu a kvalitu.

Závěrem bych dodal, že každý zákazník si volí sám jaké interiérové dveře mu vyhovují ať po estetické, technologické a samozřejmě finanční stránce. Velmi záleží jak velkou důležitost zákazník interiérovým dveřím přikládá, protože je bude používat neustále.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup