Odolný nerezový komín řeší odvod spalin

Možná se budete divit, k čemu potřebujete odvod spalin, pokud však chcete mít doma teplo a používáte k vytápění plynná, kapalná nebo tuhá paliva, při jejichž spalování vznikají nežádoucí spaliny, je třeba tyto spaliny odvést z topného systému pryč. Pokud byste tak neučinili, bude v soustavě klesat obsah vzduchu, který je nezbytný ke spalování, a bude docházet k výraznému snižování efektivity vytápění. Tomu dokáže zabránit kvalitní komín, který umožní odvod spalin tak, aby byla zachována maximální účinnost vytápění.

Nejčastěji se používají zděné komíny, které však nejsou tak odolné vůči působení spalin z tuhých paliv. Velmi moderním a podstatně odolnějším řešením odvodu spalin jsou nerezové komíny. Ty jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli, která komínu propůjčuje výjimečnou odolnost vůči vlhkosti, klimatickým podmínkám, extrémním teplotám i chemickému působení spalin. Používáte-li k vytápění tuhá paliva, potřebujete komín z co nejodolnějšího materiálu, protože spalováním tuhých paliv vznikají kyselé kondenzáty, které negativně působí na povrch komínu. Komíny nerez jsou velmi odolné, vydrží vám sloužit spolehlivě i několik desítek let a to bez potřeby údržby.

Velkou výhodou nerezového komínu je také nízká hmotnost materiálu, díky tomu je instalace a manipulace s komínem velmi jednoduchá. Komíny z nerezu jsou také velmi variabilní, vyrábí se totiž po jednotlivých dílech, které stačí sestavit dohromady a máte maximálně funkční komínový systém. Nerezové komíny se proto vyrábí v mnoha různých provedeních a rozměrech. Můžete se tak vyhnout s komínovým potrubím případné překážce, napojit komínové potrubí na libovolný kouřovod a odvést veškeré spaliny. Zvolte si i vy výkonný komín s moderním vzhledem, vsaďte na nerezové komíny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup