Pohodlné krby i kamna umožňují praktické vytápění

V současné době je topení tuhými palivy velmi moderní. Popularita tuhých paliv roste nejen proto, že vytápění skutečným ohněm vytváří v interiéru příjemnou atmosféru, ale také proto, že se jedná o vysoce ekologické a úsporné vytápění. Otázkou pro mnohé zůstává, zda si pořídit pro vytápění spíš krb nebo kamna.

Krb se hodí určitě zejména pro ty, kteří mají v interiéru dost místa. Stavba krbu není jen tak, abyste si po práci mohli posedět u příjemně sálajícího krbu a relaxovat při sledování praskajícího dřeva v krbové vložce, je třeba zdolat několik kroků. Krby se skládají z krbové vložky a krbové obestavby, je tedy třeba vybrat si nejprve krbovou vložku, která se postará o spalování paliva. Vložka by měla mít dostatečnou výhřevnost, výkon a účinnost spalování. Krbová obestavba má za úkol starat se především o vzhled krbu.

V první fázi si tedy rozmyslete, jak chcete, aby váš zdroj tepla vypadal. Potom přichází na řadu princip, jak má zdroj tepla pracovat. Existují v zásadě dva typy vytápění. Jde o teplovzdušný, kdy se teplo rozvádí ohřátým vzduchem, a teplovodní, u kterého je nosným médiem voda. Vyberte si tedy krbovou vložku, podle jejích parametrů se potom přizpůsobí krbová obestavba. Krby se vyrábí ke stěně nebo do rohu, záleží pouze na vašem výběru.

Pokud zjistíte, že by se vám krb do interiéru nevešel, ale přesto chcete vytápění realizovat tuhými palivy, můžete zvolit krbová kamna. Krbová kamna jsou mnohem skladnější než krb, můžete je tedy mít i v místech, kam se vám krb nevejde. Rozdíly jsou patrné také v designu, zatímco krbová kamna jsou převážně litinová nebo smaltovaná, krby jsou větší. Nicméně velikost nijak neovlivňuje skvělé tepelné vlastnosti, zejména nízkou spotřebu paliva a vysokou výhřevnost. Neváhejte, navštivte internetového specialistu na krby a krbová kamna Krby-stavba.cz a vyberte si.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup