Lyžujeme ve Francii

Posledních několik let se ukazuje, že v našich zeměpisných šířkách není pravidlem, že by napadly na podzim haldy sněhu a vydržely až do jara. Na horách sníh většinou bývá, ale ve středních polohách už je to slabší. Nebydlíte-li na horách, ale přesto si rádi užíváte sjezdové lyžování, musíte tedy vyrazit vzhůru. U nás je spousta možností s kvalitními sjezdovkami a veškerým servisem, někdo si ale potrpí na zahraniční svahy. Mezi nejoblíbenější destinace patří Rakousko, Švýcarsko, Itálie a také Francie.

Právě Francie k příliš oblíbeným u Čechů v minulosti nepatřila především vzhledem k vzdálenosti. Nicméně v poslední době láká Francie na skvěle udržované sjezdovky, velká luxusní lyžařská střediska se špičkovými službami a díky poměrně velké nadmořské výšce mnoha středisek nabízí poměrně vysokou záruku sněhu. V alpské oblasti vládne ve Francii kontinentální klima s poměrně chladnými zimami. Což je výhodné i pokud by nesněžilo, protože síť sněhových děl je zde nově vybudovaná a pokrývá už většinu středisek. Francouzské Alpy vás přivítají převládajícím slunečným počasím, ale také ve vysoko položených střediscích hodně nízkými teplotami. Připravte se, že teploty zde klesají až k -30 °C.

Co se týká ubytování, není problém zde najít skutečně luxusní a drahé hotely s nadstandardními službami a hned vedle příjemný penzion nebo ubytovnu za rozumný peníz, kde vám nabídnou vše, co k lyžování potřebujete. Ve Francii máte jedinečnou možnost pronajmout si stylovou horskou chatu tzv. chalet. Francie nabízí největší světové lyžařské ski areály, rozmanité sjezdovky a skvělé terény pro freeride lyžování. K dispozici je pro lyžaře také celá řada ledovců s letním provozem, jako jsou Le Grande Motte (Tignes), Mont Peclet (Les Trois Valées), Sarenne (L´Alpe d´Huez) nebo Mont-de-Lans (Les Deux Alpes). ve Francii si najde každý lyžař ideální podmínky pro příjemnou dovolenou, vyzkoušejte lyžování ve Francii i vy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup