Ski testy radí při výběru sjezdovek

Zimní sezóna už je za dveřmi a pro všechny, kteří ještě na letošek nemají lyže, začíná období výběru. Jak postupovat? Pravdou je, že v současné době v obchodě prakticky nedostanete lyže, které by byly samy o sobě špatné. Je důležité věnovat však dostatečnou pozornost správnému výběru, protože vyberete-li si pro vás nevhodný model, neužijete si na svahu tolik zábavy, kolik byste mohli. A to by byla velká škoda! Proto existují testy lyží, jejichž výsledky se každoročně zveřejňují a které vám při výběru pomohou.

Je to podobné, jako když sháníte zimní pneumatiky pro váš automobil a podíváte se na výsledky testování německého nezávislého autoklubu ADAC. Německé skitesty jsou podobně spolehlivé a přináší již několik let hodnocení a srovnání sjezdových lyží. Než se však ponoříte do výsledků skitestů, je třeba se chvilku zastavit a promyslet si, jakým lyžařem jste. Každý od lyží očekává něco trochu jiného, záleží nejen na vašich schopnostech a dovednostech, ale také na způsobu využití a v neposlední řadě na očekávání.

Abyste si mohli vybrat dokonalé lyže, potřebujete přesně vědět, co od nich požadujete. Základem je realistické sebehodnocení. Sjíždíte-li svah pouze pomalu a nemáte příliš vypilovanou techniku sjezdu ani oblouků, vsaďte na univerzální typ sjezdovek Allround. Sportovním lyžařům, kteří ovládají dovednosti téměř profesionálního sjezdaře, vládnou vynikajícími jízdními vlastnostmi a používají při sjezdu i krátké ostře řezané oblouky, budou vyhovovat spíš slalomové lyže. Pokud rádi jezdíte po upravených svazích, ale zláká vás i sjezd v neupraveném terénu, zvolte sjezdové lyže typu Allmountain. K dispozici je samozřejmě mnohem víc typů sjezdových lyží, předtím, než si vyberete, si však prohlédněte výsledky německých skitestů a nechte se inspirovat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup