Testujeme lyže

O co lyžařům především jde? Chtějí se na sjezdovce odreagovat, zasportovat si, zažít trochu adrenalinu a zařádit si. Na to je ale potřeba mít pořádné lyže. Samozřejmě si můžete doma sednout k počítači a vybrat si sjezdovky podle tabulkových parametrů. Další možností je zvednout se a navštívit specializovaný obchod s lyžařským vybavením a doufat, že vám s výběrem poradí místní prodavač. Tak ale riskujete, že výběr nebude pro vás zcela optimální. Mnohem lepší je porovnat lyže podle výsledků ve skitestech.

Nikdy jste neslyšeli o ski testu? Jde o testování několika modelů lyží a srovnávání jejich vlastností a chování na sněhu. Podle výsledků si lyžaři mohou lépe vybrat lyže, které jim budou vyhovovat. Je to podobné jako třeba testy pneumatik, které provádí nezávislá společnost. Internetový portál pro sjezdové lyžování Snow.cz vám přináší každoročně ski testy, ve kterých figurují nové modely lyží. Lyže prochází rukama několika desítek testérů, aby byly výsledky co nejkomplexnější a každý zde našel to, co hledá.

Každoročně jsou testovány různé modely lyží od univerzálnívh určených na sjezdovku až po freeridové. U každého modelu jsou uvedené jeho parametry a výsledky testování s názory testérů. Stačí si najít model, který vás zrovna zajímá, a přečíst si, co o něm soudí ti, kteří jej testovali. Co lepšího si přát než recenze na základě vlastní zkušenosti? Možná jen tu vaši vlastní zkušenost. Někteří výrobci lyží pořádají skitesty i pro veřejnost, kde vás nechají otestovat vybrané modely lyží, než si je koupíte. Ne každý však má možnost jet na hory testovat lyže, patříte-li mezi ty méně šťastné, určitě pro vás budou přínosné recenze na Snow.cz. Neváhejte a prohlédněte si nejnovější ski test i vy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup