Chcete ubrat povinnosti ze studia o Vánocích

Vánoce a období během Nového roku se předpokládá, že ho strávíme v úplném klidu a v báječné rodinné pohodě. Pro studenty to málokdy platí. Zkouškové období pro zimní semestr spadá hned po svátcích a občas termíny zkoušek profesoři stanovují den, dva po Novém roce. Druhého ledna se objevují termíny pro předměty.

Na hodně zkoušek je nutné se dlouhé hodiny učit. Ty studenti, kteří se nezajímali o studium od září do prosince, to musí stihnut, dalo by se říct za pár dní. Předmětů je hodně. Jako naschvál v dobrém i ve zlém jsou tyto dni částečně poznačené vánočními svátky. Více nezodpovědní studenti to mohou mít ještě horší. Vedle učení se na zkoušky, musejí řešit psaní seminárních prací, které neodevzdali přes zimní semestr. Vyučující na škole se nechali obměkčit, dovolili jim seminární práce nebo jiné školské práce odevzdat v lednu.

Období „zimních prázdnin“ jak se již psalo, má hodně nástrah. Často student musí pomáhat s prácemi doma. Často si radši vybere uklízení jako učení, však to znáte. Pak jsou tu přípravy na Nový rok. Snad každý by je chtěl strávit na chatě nebo na horách a je hloupost jít na chatu nebo lisovačku na jeden, dva dny. Radši stráví 4, 5 dní mimo domova než se učit. Najdou se optimisti, kteří předpokládají, že se na chatě budou učit. Držíme vám palce, snad vám to vyjde ;). Doufejte, že si něco z toho zapamatujte. Velmi nebezpečné problémy se vyskytují v třetím a pátém roce studia, když kromě učení na zkoušky, je další prekážka. Je nutné totiž psát bakalářku, diplomku a podobné velmi náročné věci. Nevíte jak se nastartovat, bakalářské práce na zakázku mohou byt řešením z nesnadné situace. Školitelé často vyžadují odevzdat část práce v lednu, únoru. Pomocná ruka pro ty co nepsali bakalářskou práci, je někdy nutná. Nebo zkuste požádat spolužáky o pomoc. Je to vaše rozhodnutí. Vy nejlépe poznáte situaci, schopností, řešení. Podobná úskalí života se mohou stát později. Náročnější bývají diplomové práce a rigorózní práce. Mimo jiného po obsahové stránce musí být vetší. Vice stran je náročné dosáhnout, hlavně časově. Rigorózka má zpravidla vetší míru počtu stran, než diplomka. Základní rada pro všechny studenti: tvrdě se věnujte studium, nic neodkládejte a neplánujte všechno na poslední chvíle.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup