Budujete nové datové centrum?

Co je to datové centrum? Místo, které slouží jako úložiště počítačových serverů, síťových prvků a podpůrné non-IT infrastruktury. Cílem datacentra je zajištění takového zázemí, které je nezbytné pro stabilní a bezproblémové fungování zařízení. Jinými slovy jde o jakési srdce mnoha moderních firem a organizací. To vše ale jistě víte, protože již vlastní datacentrum máte nebo se teprve chystáte na jeho realizaci. Pokud vám záleží na perfektním výsledku, nechte si poradit od odborníků. Inspiraci bylo možné načerpat na konferenci Lepší datová centra 2016. Ta proběhla v prostorách Masarykovy koleje na ČVUT v Praze. Akce se konala 21. září 2016.

Klíčové vlastnosti datových center

V jakém duchu se letošní ročník konference nesl? Dočkali jste se představení zajímavých technologií a vyslechnout jste si mohli množství praktických informací, které vám zprostředkovali provozovatelé top českých datacenter. K hlavním okruhům patřily klíčové části infrastruktury a nástroje pro správu hardwaru a softwaru. Účastníci konference dostali možnost na cokoliv se zeptat – odborníci jim rádi zodpověděli veškeré související dotazy.

Na konferenci například zaznělo, jak datacentrum provozovat, jak zvládnout administraci rozsáhlého virtuálního prostředí datacentra, ale také o ekonomických možnostech snížení spotřeby. Zazněly informace o pokročilých metodách správy a automatizace, netradičních konceptech, superpočítačích a další zajímavosti. Na své si přišli všechny skupiny účastníků.

Praktické zkušenosti

Na konferenci se především rozebíraly praktické zkušenosti s českými instalacemi, například datacenter významných společností jako jsou Seznam.cz, DHL, T-mobile, IT4Innovations a další.

Konferenci bylo možné sledovat i on-line prostřednictvím videokonferenčního systému Lifesize. Více informací ohledně proběhlé konference Lepší datová centra se dozvíte na www.lepsi-reseni.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup