Zateplení domu svépomocí

Vnější tepelná izolace stěn domů je stále aktuální téma. Správně zateplený dům nás chrání v zimně před vysokými náklady za topení i před vznikem plísní na stěnách a v horkých letních měsících izolace chrání před teplem.

Způsoby zateplení jsou různé, ale nejčastěji je používán vnější kontaktní zateplovací systém. Jedná se převážně o nalepení izolačního polystyrenu či vaty na vnější stěny budovy.

Z pohledu lajka se jedná o nepříliš složitý proces, a tak se mnozí majitelé rozhodnou pro instalaci zateplení svépomocí.

Pokud se rozhodnete pro variantu zateplení svépomocí, dodržujte veškeré postupy, které doporučuje výrobce. Nejprve musíte umístit soklovou lištu s okapnicí, jejíž šířka odpovídá síle izolantu. Lišta se instaluje v místech, kde začíná zateplení. V případě nerovnosti povrchu se roviny docílí pomocí vyrovnávacích podložek. Lepidlo se na desky nanáší po obvodu a ve 3 bodech na plochu. Desky je nutné k sobě dorážet tak, aby nevznikaly žádné mezery. Jestliže přesto mezera vznikne, vyplňte ji příslušným izolantem. Pokud byste na vyplnění použili tmel, vznikl by vám v tomto místě tepelný most. Po nalepení je nutné desky přebrousit do roviny a následně je ukotvit pomocí hmoždinek.

Na izolační desky se nanáší výztužná stěrka se skelnou tkaninou, následuje podkladní nátěr, omítka a fasádní barva.

Pro člověka, který nebyl proškolen a nemá zkušenosti s instalací zateplení, bude asi problém zateplení v oblasti oken a dveří a instalace parapetů. Než se pro zateplení svépomocí rozhodnete, určitě si vše důkladně rozmyslete. Zateplení domu musí vydržet a plnit svou funkci desítky let, a každá chyba při instalaci může být do budoucna velkým problémem.

Předem se poraďte s odborníky a nechte si zpracovat cenovou nabídku od profesionálů za instalaci zateplení na klíč. Na Liberecku se můžete obrátit na společnost Stav Agency s.r.o. z Liberce.

Pracovníci Stav Agency se zateplováním budov zabývají řadu let. Neustále sledují nové trendy a novinky v používaných materiálech, procházejí pravidelným školením a s instalací zateplení mají bohaté zkušenosti.

http://www.stav-agency.cz/scsdc/zateplovani-fasad/

http://www.stav-agency.cz/

http://www.stav-agency.cz/2018/09/20/zatepleni-domu-svepomoci/


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup