Zavinovačky a rychlozavinovačky pro miminka

Jste v očekávání a čeká vás radost i starost z pořizování výbavičky pro miminko? Pak věřte tomu, že jste opravdu ve vážné situaci 🙂 Pořídit kvalitní výbavu není nic složitého a pokud se budete řídit selským rozumem, není to ani žádný problém. Stačí prostě jít od nejdůležitějších komponentů výbavičky pro miminko až po ty zbytné.

Jako jedenu z nejdůležitějších částí kojenecké výbavičky bychom mohli označit zavinovačky pro miminka. Tuto výbavu snad zná úplně každý a to i několik desítek, ne-li stovek let nazpět. Už naše babičky a babičky jejich babiček věděly, že pro klidný odpočinek je nutné příjemné obejmutí miminka ať už náručí matky nebo nějaké látky ovinuté okolo něj. Toto obětí totiž navozuje klid a pocit pobytu v matčině děloze v prenatálním období a miminko maximálně uklidňuje.

Od doby, kdy se děti ovíjely pruhem látky, uplynulo spoustu let a současná doba nabízí nespočet více či méně kvalitních zavinovaček pro miminka. Při výběru zavinovačky je dobré zohlednit období, kdy přijde miminko na svět. Pokud přijde v teplejším období od konce jara do začátku podzimu, měla by postačit klasická zavinovačka pro miminko. Ta udrží pro miminko potřebnou teplotu a poskytne maximální pohodlí. Alternativou klasické zavinovačky je takzvaná rychlozavinovačka pro miminko, se kterou se lépe pracuje. Je jednodušší na používání, ale v případě více neklidného miminka má malou nevýhodu v tom, že se z ní mohou miminka „vyklubat“.

Pokud přijde vaše miminko na svět v období od podzimu do jara, pak je dobré sáhnout po zateplené péřové rychlozavinovačce pro miminka, která je na rozdíl od výše uvedených zavinovaček zateplená za použití peří a dodá miminku maximální pohodlí i v těch nehladnějších dnech. Mám jednu nevýhodu a to takovou, že se nedá použít v domácím prostředí, protože by mohlo docházet k přehřívání organizmu miminka. Zde mamince nezbývá jiná možnost, než si pořídit i klasickou „letní“ zavinovačku. Ale co bychom pro našeho broučka či berušku neudělali, že?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup