Seskoky padákem s instruktorem

Tandemový seskok patří do odvětví parašutismu. Jde o bezpečný adrenalinový zážitek, který se hodí i jako výborný a originální dárek pro někoho blízkého. Ale pozor, vyskočit nemůže jen tak někdo. Aby byl seskok bezpečný, musí pasažér splňovat určitě podmínky, jaké?

Tandemové seskoky, pro koho jsou?

Tandemové seskoky padákem jsou určeny pro všechny od osmi let věku a do sta kilogramů. Je ale nutné mít na paměti, že přece jen takový seskok představuje pro lidský organismus určitou zátěž. Ve výšce okolo 4000 metrů, ze které se skáče, je omezené množství kyslíku, až o 40 procent méně. Proto se seskok nedoporučuje osobám trpícím na ischemickou chorobu srdeční, pro pacienty s vysokým krevním tlakem nebo cerebrovaskulární nemocí. Tandemové seskoky padákem jsou plně v režii zkušených tandemových instruktorů. Proto není nutné být ve stoprocentní pohybové kondici. S využitím speciálních postrojů a za určitých podmínek je možné provést seskok i s hendikepovanými osobami. I když během otevírání samotného padáku dochází k jistému přetížení, obvykle kolem 4 -5 g, což by mohlo negativně ovlivnit případné nestabilní poranění páteře, ve skutečnosti se není čeho obávat.)

Tandemové seskoky padákem

Bezpečný tandemový seskok padákem

Za běžných okolností je tandemový seskok padákem naprosto bezpečný. A i když náraz při přistání by se dal přirovnat ke skoku asi z jednoho metru, není se čeho obávat. Všechno vede zkušený instruktor, a tak ani osoby s artritidou, zraněnými klouby nebo páteří je seskok vhodný. Vlivem nepředvídatelných rozmarů počasí se ovšem počítá i s tím, že náraz během přistání může být o mnoho tvrdší. Hodně důležitý je ale i psychický stav pasažéra. Ten musí plně spolupracovat s instruktorem.

Půjdete do toho?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup