Co lze se státem vyřídit on-line

Dnešní článek přináší mnoho zajímavých informací pro podnikatele. Ten mimo jiné odpoví na otázky jako jsou: 

  • Účetní nebo vlastní ekonomický systém?
  • Co lze se státem vyřídit on-line?
  • Co je účetní uzávěrka a do kdy se musí podat?

Více již čtěte v článku níže, kde najdete i všechny odkazy na vybrané články.

Účetní nebo vlastní ekonomický systém?

První článek rozebírá, že každý kdo podniká, musí kromě vlastního podnikání vést účetnictví nebo daňovou evidenci. Způsoby jak lze řešit agendu s tím spojenou jsou buďto: osobní, využití vlastního zaměstnance, najmutí externí účetní firmy, nebo pořízení ekonomického systému. Pokud tedy řešíte tuto otázku, přečtěte si článek “Účetní nebo vlastní ekonomický systém?”.

bookkeeping 615384 640

Co lze se státem vyřídit on-line?

Druhý článek zmiňuje, že díky elektronizaci veřejné správy, takzvanému eGovernmentu, není nutné s každým papírem chodit na úřad. Stále více prostupující trend digitalizace umožňuje šetřit čas i peníze. S jakými úřady je možné takto komunikovat? Více si přečtěte v článku s názvem “Co lze se státem vyřídit on-line?”.

Co je účetní uzávěrka a do kdy se musí podat?

Třetí vybraný článek rozebírá to, že odevzdání daňového přiznání není jedinou povinností, která se k již skončenému roku vztahuje. Nesmíme zapomínat také na účetní závěrku. Jaký je termín pro zveřejnění účetní uzávěrky společnosti s ručením omezeným a jakým možným sankcím se firma vystavuje v případě nezveřejnění? Více si o tomto přečtěte v článku s názvem “Co je účetní uzávěrka a do kdy se musí podat?”.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup