Založení firmy

V článku níže se dočtete o tom, co se hodí pro zkušené i začínající podnikatele. Najdete zde mimo jiné i mnoho zajímavých článků souvisejících také se založením zcela nové firmy, jaký je rozdíl mezi hlavní a vedlejší podnikatelskou činností, jak si založit živnost v ČR a dalších informací nejen o založení firmy.

Jaký je rozdíl mezi hlavní a vedlejší podnikatelskou činností

V prvním článku s názvem “Jaký je rozdíl mezi hlavní a vedlejší podnikatelskou činností” se dočtete, že OSVČ vykonávající podnikatelskou činnost hlavní má jediný příjem ze svého podnikání anebo jiné samostatně výdělečné činnosti či spolupráce s jinou OSVČ. Znamená to tedy, že živnost je podnikatelovou hlavní pracovní náplní. Už od prvního měsíce podnikání musí podnikatel platit alespoň minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění. Více informací si již přečtěte v uvedeném článku.

Jak si založit živnost v ČR

V druhém článku s titulkem “Jak si založit živnost v ČR” se dozvíte, že v České republice může cizinec pracovat jako zaměstnanec. Pokud chce ale pracovat pro více firem nebo poskytovat služby ostatním, potřebuje živnostenské oprávnění. Lze podnikat jako osoba výdělečně činná (OSVČ) nebo si založit společnost s ručením omezeným (s.r.o.). Více informací čtěte v zmíněném článku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup