Prázdniny s dobrými recepty

V parných letních dnech málokdy připravujeme těžká a složitá jídla, naopak vyhledáváme recepty na lehce stravitelné pokrmy, většinou zeleninové. Ani si mnohdy neuvědomujeme, jak moc tím prospíváme našemu organismu, neboť zelenina je velmi prospěšná našemu zdraví pro svůj obsah vitamínů, vlákniny a živin. Můžeme ji konzumovat syrovou, vařenou, dušenou nebo grilovanou, tu pravou chuť a vůni jim dodá koření a bylinky, nejčastěji kurkuma, grilovací koření, kari směs, bazalka nebo oregáno. Česká kuchyně zpracovává především brokolici, květák, růžičkovou kapustu, hlávkové a čínské zelí za košťáloviny, z plodové zeleniny pak papriky, rajčata, okurky a dýni, z cibulovin česnek, pórek a cibuli a za kořenovou zeleninu mrkev, petržel a celer. Navíc každý druh má své velké přednosti, například dýni by měli konzumovat lidé, kteří mají problémy s trávicí soustavou.

Česnek je vysoce antibakteriální, reguluje krevní tlak a snižuje hladinu cholesterolu, okurka má omlazovací účinky a působí kladně na mozkovou činnost.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup