Grily a grilování

Asi jednou z nejoblíbenějších aktivit v letním období, které se Češi hojně věnují, je grilování potravin. Ať už to maso rybí, drůbeží, vepřové či hovězí, jsou z domu vytaženy grily s tím, že párty nebo posezení s přáteli může začít. Gril je důmyslně a v dnešní době takřka neodmyslitelné zařízení skoro každého domova. Grily pro svoji funkčnost potřebují relativně dobrý a výkonný zdroj tepla k úpravě grilovaných potravin. V současné době jsou grily nejčastěji požívané plynové, elektrické nebo grily na dřevěné uhlí. Každý z těchto grilů má svoje výhody a nevýhody. Například grily na dřevěné uhli je možné používat i tam, kde není elektrická zásuvka. Jejich provoz je sice malinko složitější, ale na rozdíl od ostatních grilů se dají vzít s sebou do přírody, do kempu nebo všude tam, kde není elektřina. Plynové grily jsou o poznání lehčí na údržbu, jen je zapotřebí brát v úvahu to, že ke svému provozu potřebují plynovou bombu, která jednak může mít problematický přesun a hlavně se musí dbát na zvýšenou pozornost při jejím používání. Snad nejlépe ovladatelné jsou elektrické grily, které stačí připojit k síti a už mohou fungovat. Jejich velkou nevýhodou je jejich větší požadavek na elektrickou energii a tím nemožnost si elektrický gril vzít s sebou na místo bez dosahu elektrické energie.

Eko-Produkty.Cz


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup